Tips, fakta och vägledning om leksaker

BR Leksaker - fakta och tips

BR Leksaker är Danmarks största leksakskedja. Med ett tiotal butiker i Sverige har företaget vunnit marknadsandelar även här.

BR Leksaker är Danmarks största affärskedja som säljer leksaker. I Danmark heter butikerna Fætter BR. Kedjan grundades av Edit och Børge Rasmussen i staden Roskilde. Till en början sålde företaget papper och accessoarer, men när paret så småningom upptäckte att leksaker sålde bra under julen lade de istället fokus helt på leksaker. Efter att i princip ha fått monopol på leksaksmarknaden i Danmark var det dags för internationell etablering. BR leksaker kom till Sverige på 1990-talet. Ytterligare information om företaget och dess produktutbud i Sverige finns under br leksaker se.

Köp gärna särskild BR leksak

Du som handlar leksaker från BR bör känna till att företaget säljer alla kända leksaksmärken som t.ex Lego och Brio leksaker, liksom leksaker av märket BR (som man tillverkat själv). Företagets egna märkesprodukter är mycket billigare än andra känna märken av motsvarande kvalitet.

BR leksaker katalog

BR Leksaker har sin katalog ute på BR Leksakers svenska hemsida. Företagets produkter håller hög klass, trots att BR leksaker förvisso härförleden hamnade i blåsväder i media. Man uppmärksammade då att företaget delade in leksaker i pojk- och flickkategorier, vilket rimmade illa med rådande politiska korrekthet.

BR Leksaker har bl.a. butiker i södra Sverige; den största butiken med BR Leksaker finns i Gallerian, Stockholm.