Tips, fakta och vägledning om leksaker

Lundby - fakta och tips

De flesta av oss ha vuxit upp med dockhus från Lundby. Företaget väcker nostalgi hos nyblivna föräldrar, som de gärna överför till sina barn genom att köpa ett Lundby dockhus.

Lundby är känt för sina dockhus och dockhustillbehör. Även i utlandet hör man ofta talas om Lundby dollhouse eller Lundby of Sweden. Lundby dockhus säljs främst av tre modelltyper; Lundby Småland (Klassiskt Lundby dockskåp som än idag tillverkas oförändrat sedan 1960-talet), Lundby Stockholm och Lundby Gotland.

Lundby Småland

Lundby Småland är dockskåpet med gott om utrymme, oändliga utrustningsmöjligheter tack vare tusentals tillbehör i form av möbler och inredningsdetaljer såsom lampor (fortfarande kompatibla med orignallampor från 1960), dockor, kläder och till och med tapeter.

Lundby Gotland

Lundby Gotland är ett dockhus i modern tappning; en sommardröm med möjlighet att så i trädgårdslandet och grilla på verandan. Givetvis finns grill och trädgårdsmöbler med i utbudet av tillbehör.

Lundby Stockholm

Lundby Stockholm är ett modernt dockskåp för den urbana familjen. Huset är inte lika klassiskt som Småland, utan erbjuder nymodig arkitektur, inredning, design i en modern planlösning. Denna typ av dockhus har bara några år på nacken – till skillnad från Småland.