Tips, fakta och vägledning om leksaker

Hello Kitty leksaker - fakta och tips

Hello Kitty tillverkar barnkläder, accessoarer och leksaker för yngre barn. Inom leksaksbranschen betraktas Hello Kitty som en märkestillverkare, nästan i klass med Brio och Lego.

Hello Kitty är numera en etablerad tillverkare av leksaker och accessoarer för barn, särskilt för tjejer. Företaget grundades 1974 och tillverkade då en liten katt som satt på presenter, väskor och skolmaterial. Tanken var att tjejer skulle fastna för den lilla söta katten och på så sätt köpa produkterna.

Oväntad framgång

Den lilla katten slog snabbt igenom; från att ha varit en liten figur på skol- och sportprodukter blev katten en het trend. Plötsligt skulle alla tjejer ha Hello Kitty – även äldre tjejer började köpa kattmärkta produkter, vilket gjorde att katten blev populär bland tjejer i tonåren.

Kläder, handväskor och ryggsäckar

Idag – nästan 40 år senare – går det att hitta Hello Kitty på handväskor, ryggsäckar och olika leksaker – särskilt gosedjur och dockor. Hello Kitty är röd eller rosa och mycket söt. Många föräldrar har därför reagerat på att Hello Kitty förstärker könsrollerna genom att tillverka rosa produkter för tjejer. Från företagets håll har man skickligt kontrat med att även killar är välkomna att köpa produkterna.