Tips, fakta och vägledning om leksaker

Träleksaker - fakta och tips

Träleksaker är säkra och hållbara leksakstyper; de passar barn i alla åldrar och är robusta och enkla till sin karaktär.

Du som vill köpa träleksaker till dina barn rekommenderas att köpa produkter från Brio. Denna svenska kvalitetstillverkare har träleksaker för barn i alla åldersgrupper; alltifrån bjällerskallror till komplicerade järnvägsset finns i sortimentet. Leksakerna från Brio är sällan helt i trä; de innehåller vanligtvis plast- och metalldetaljer, trots att de till övervägande del (ca 90 procent) är tillverkade i trä.

Midgård träleksaker ett alternativ

Midgård träleksaker är ett företag i Växjö som specialiserat sig på antroposofiska träleksaker och Waldorfdockor. Dessa leksaker finns bl.a. på förskolor som tillämpar waldorfpedagogik; en alternativ pedagogisk inriktning med ursprung i antroposofin, som bl.a. förespråkar enkla leksaker tillverkade av naturprodukter. Den som vill köpa träleksaker av denna typ kan även få stor behållning av ett besök i butiken Robygge i Järna.

Det fullständiga utbudet av Midgård träleksaker återfinns på midgard.se. Här kan du bl.a. köpa:

  • Leksaksbilar och dockskåp helt i trä
  • Kulbanor och båtar av robust trämaterial
  • Musikinstrument i trä – däribland klassiska lyror och harpor

Träleksaker finns ibland att tillgå i vanliga leksaksbutiker, om än i ytterst begränsad omfattning. Av denna anledning rekommenderar vi specifika återförsäljare, typ Midgård.