Tips, fakta och vägledning om leksaker

Leksaker online - fakta och tips

Det finns mängder av nätburna återförsäljare av leksaker. Vi har fastnat för två tillförlitliga butiker, men det utesluter inte att andra butiker är ännu bättre.

Många föräldrar vittnar om att det är svårt att hitta en bra leksaksaffär. Med all rätt. Marknaden domineras just nu helt och hållet av danska Faetter BR. För övrigt finns även kedjan Toys med på ett hörn och – sist men inte minst – internet.

Köpa leksaker online

Det finns många nätbutiker som säljer kvalitetsleksaker från kända tillverkare som Brio, Hello Kitty och Lego. Vi har särskilt fastnat för två nätburna butiker, nämligen:

  • Shopping4net. Denna butik säljer ett helt sortiment billiga leksaker för bebisar, yngre och äldre barn. Allt från speldosor, skallror, pussel och målarböcker till pedagogiska leksaker ingår i sortimentet. Priserna är genomgående lägre än i traditionella butiker. Företaget säljer även annat än leksaker, så börja med att välja kategorin leksaker i vänstermenyn.
  • Halens. Ett nätvaruhus som säljer leksaker för alla målgrupper. Företaget är etablerat och tillförlitligt. Målarböcker, Hello Kitty dockor, kuber, skallror, speldosor och gungor finns i sortimentet. Halens säljer generellt sett billiga leksaker online.

I övrigt finns det även en del mindre etablerade leksaksbutiker på nätet. Vi saknar dock erfarenhet av dessa och väljer således att inte ta upp dem i detta sammanhang.